Lida,Lida ürünü,lida Kullanımı,Lida kapsülü,Lida sağlıklı Zayıflama

Lida,Lida ürünü,lida Kullanımı

KAYISI REÇELİ

leave a comment »

(Kızılcık, Erik, Şeftali)

MALZEMELER:

-1 kg. kayısı (şekerpare)

-5- 6 su bardağı şeker

-1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu

YAPILIŞI:

1- Kayısılar yıkanıp bölünmeden çekirdekleri çıkarılır.

2- Şeker 3 bardak su ile kaynatılıp iyice koyulaştırılır.

3- Hazırlanan kayısılar bütün olarak ilave edilip yavaş
yavaş kaynatılır. Ateş kapatılıp bir gün suyunda bekletilir. Sulanmışsa biraz daha kaynatılıp limon suyu ilave edilir. Ilıyınca önce taneleri kavanoza konur sonra suyu ilave edilir.

Not: 1) Kayısılar şurubunda bir taşım kaynatıldıktan sonra limon suyu katılıp cam veya emaye bir kaba alınır. Üzerine tülbent örtülür ve güneşte kıvamı koyulaştırılır.

2) Kızılcık, erik, şeftali reçeli de aynı şekilde yapılır.
Yalnız şeftali sert olmalı, dilimlenip kabukları soyulmalıdır.

KISA BİLGİ:

1- Erik bağırsakları yumuşatır.

2- Şeftalinin çiçek ve yaprakları kaynatılarak içilirse bağırsak solucanları düşer.

Reklamlar

Written by uydur

Eylül 30, 2007 1:59 pm

Kategorilenmemiş kategorisinde yayınlandı

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: