Lida,Lida ürünü,lida Kullanımı,Lida kapsülü,Lida sağlıklı Zayıflama

Lida,Lida ürünü,lida Kullanımı

PİLAVLI TAS KEBABI

leave a comment »

MALZEMELER:

-Yarım kg. koyun kuşbaşı et

-2 kaşık yağ

-1 soğan

-1- 2 domates veya yarım kaşık salça -2 su bardağı pirinç (pilav için)

-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda bekletilir (yarım saat).

2- Et, doğranmış soğan, yağ ile kavrulur. Domates rendelenir, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Gerekirse azar azar sıcak su konur.)

3- Et, ateşe dayanıklı bir kaseye tek tek alınır. Pilav yapılacak tencereye kase ters çevrilir.

4- Etin yağına 3,5 bardak su konup kaynatılır ve tuz, karabiber atılır.
Pilav tenceresine süzülür.

5- Süzülmüş pirinç konup karıştırılır. Kapak örtülüp önce harlı, sonra orta, en sonra hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 20 dakika demlenmesi için beklenir.

6- Önce pilav karıştırılır, sonra etin üzerindeki kase kaldırılır.

Reklamlar

Written by uydur

Eylül 23, 2007 12:43 pm

Kategorilenmemiş kategorisinde yayınlandı

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: