Lida,Lida ürünü,lida Kullanımı,Lida kapsülü,Lida sağlıklı Zayıflama

Lida,Lida ürünü,lida Kullanımı

YUFKALI PİRZOLA

leave a comment »

MALZEMELER:

-12 kalem kuzu pirzolası

-2 domates

-3 sivri biber

-Yarım kaşık margarin

-3 hazır yufka

-1 su bardağı zeytinyağı ve ayçiçek yağı (Kızartmak için)

-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- 3 bardak su kaynatılır. Pirzolalar suyun içine konup köpükler alınır. Et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyundan alınıp tuzlanıp biberlenir.

2- Yarım kaşık margarinle, rendelenmiş domates ve küçük doğranmış biber ateş üzerinde koyulaşıncaya kadar karıştırılır.

3- Yufkalar dörde bölünür. Her parçaya bir pirzola ve onun üzerine hazırlanan sostan biraz konup pirzolanın sapı dışarıda kalmak üzere muska gibi sarılır. Hamurun ucu su ile yapıştırılır.

4- Kızgın yağda kızartılıp fazla yağı alması için kağıt üzerine çıkarılır.

Not: Pirzolanın haşlama suyundan çorba veya pilav yapınız.

KISA BİLGİ:

Eti soğuk su ile ateşe koyarsanız besleyici kısmı büyük ölçüde suya geçer. Kaynar suya atarsanız, üzerinde hemen koruyucu bir tabaka teşekkül eder ve besleyici kısım ette kalır.

Reklamlar

Written by uydur

Eylül 22, 2007 7:27 pm

Kategorilenmemiş kategorisinde yayınlandı

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: