Lida,Lida ürünü,lida Kullanımı,Lida kapsülü,Lida sağlıklı Zayıflama

Lida,Lida ürünü,lida Kullanımı

LAHANA TURŞUSU

leave a comment »

MALZEMELER:

-1 orta büyüklükte lahana

-1 baş sarımsak

-2- 3 adet acı kırmızı biber

-1 tatlı kaşığı şeker

-1 avuç nohut

-1 kahve kaşığı bira mayası

-Tuz (5 bardak suya 1 dolu çorba kaşığı)

YAPILIŞI:

1- Lahana bir iki yaprak soyulup dilim dilim kesilir.
Emaye bir kovaya yerleştirilir. Kırmızı biber, sarımsak ve nohut konur.

2- 5 bardak suya 1 çorba kaşığı esas olmak üzere tuzlu su hazırlanır. Şeker ve bira mayası konup, eritilir. Lahananın üzerini geçecek şekilde doldurulur.

3- Her gün 1- 2 kere karıştırılıp suyu savrularak havalandırılır. (Fena kokmaması ve suyun parlak olması için)

4- 15- 20 gün içinde turşu olur.

KISA BİLGİ:

Çayın, kan damarlarının çeperlerindeki esnekliği artırarak kan basıncını düşürücü etkisi vardır. Ayrıca bağırsak bozukluklarında antibiyotik etkisi yapar. Mesane, safrakesesi ve böbrek taşlarının oluşumunu engeller.

Reklamlar

Written by uydur

Eylül 21, 2007 8:28 pm

Kategorilenmemiş kategorisinde yayınlandı

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: