Lida,Lida ürünü,lida Kullanımı,Lida kapsülü,Lida sağlıklı Zayıflama

Lida,Lida ürünü,lida Kullanımı

ISPANAK PÜRESİ

leave a comment »

MALZEMELER:

-1 kg. ıspanak yaprağı

-1 kaşık yağ

-1 kaşık un

-1 bardak süt

-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- Ispanak yaprakları yıkanır. Hafif ateşte bir kahve fincanı su ilavesiyle haşlanır.

2- Suyu sıkılıp, ince ince kıyılır.

3- Yağ ile un hafif pembe kavrulur, kıyılmış ıspanak ve süt konarak karıştırılıp pişirilir. Tuz, karabiber atılır.

Not:

1) Ispanak püresi et yemeklerinin yanına ve perhiz yemeği olarak kullanılır.

2) Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ konup değişik lezzette bir yemek yapılmış olur.

3) Ispanağın haşlanma suyunu çorbada değerlendiriniz.

KISA BİLGİ:

Rengi canlı olsun diye haşlarken ıspanağa soda atmak çok zararlıdır.

Reklamlar

Written by uydur

Eylül 19, 2007 11:21 pm

Kategorilenmemiş kategorisinde yayınlandı

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: